Još jedno takmičenje za pamćenje! 47. put startovao Kros Partizana!

Atletski klub Partizan održao je kros u parku ispred zapadne tribine stadiona JNA. Pozdravnu reč prisutnima je uputio generalni sekretar atletskog kluba, Milan Pavlović, dok je svečano Partizanov kros otvorio generalni sekretar JSD Željko Tanasković.

Od pinorskih do senorskih trka, nizale su se distance od 600 do zanimljivih 4.129,5 metara, koliko je bila memorijalna trka za seniore u čast legendarnog srpskog i jugoslovenskog atletičara i rekordera Franje Mihalića. Pobedu je ostvario atletičar Novog Pazara Kabir Zilkić, drugi je bio Kaid Koca njegov klupski drug, a trećeplasirani je bio član Proletera, Velibor Nikolić.

Stariji juniori imali su čast i priliku da trče u memorijalnoj trci posvećenu Goranu Raičeviću. Marković Milan, član Top Džamp Beograda trijumfovao je daleko ispred konkurencije. Drugo mesto zauzeo je Lazar Stojilović, a treće Jakšić Mihajlo.

Atletičari Partizana, pored odličnog gostoprimsva, pokazali su i sjajnu formu.

Dve medalje za Partizan u disciplini 1000m za mlađe juniorke. Zlatnu medalju osvojila je Jovana Britvar, dok je Nika Krstić osvojila bronzanu medalju. Hana Bogdanović trku je završila kao četvrtoplasirana.  Pavle Džodan, iznenadio je sve svojom fizičkom spremnošću za duga trčanja. Iako je bacač koplja startovao je i hrabro istrčao 1000m za osvojenu bronzanu medalju.

U trci na 600 metara nastupile su i Mina Pavlović, Kalina Marković, Nađa Ungeter, Staša Artiko, Hana Radosavljavić i Lenka Stefanović u konkurenciji mlađih pionirki.

Maša Krizmanić i Andrea Grubjršić bile su blizu osvajanja medalja u trci na 800 metara, budući da su zauzele peto i šesto mesto, ako i Ena Perišić koja je bila odmah iza njih. Brkić Sofija, Nestorović Anđela, Trifunović Kalina, Džodan Marija i Uremović Barbara uspešno su savladale izazovnu stazu kroza do samog cilja.

Posebnu radost imamo prema nastupima atletiskih školica

Jacović Petar osvojio je srebnu medalju u trci na 100m, dok je drugu medalju za Partizan za dečake rođene 2018. i mlađe, osvojio Stevanović Vukan. Medalja je osvojena i u konkureciji devojčica, Danica Nkolić osvojila je bronzanu medalju, takođe u trci na 100 metara.

Dve medalje i u starijoj generaciji, rođenoj 2017. godine. Vukša Jovanović Đorđević bio je drugi u trci na 150 metara u jako neizvesnom foto-finišu, a Vojin Ivanović treći.

Marko Trnjinić je u trci na 200 metara bio drugi i osvojio srebrnu medalju za generaciju rođenu 2016. godine.

Takmičenje atletiskih škola zatvoreno je sa srebrnom medaljom Anje Grubješić, koja je bila viceprvakinja u kategoriji devojčica rođenih 2012. godine.

NEZVANIČNI REZULTATI 47. KROSA PARTIZANA.

Pratite nas na drustvenim mrežama: