Škola atletike

Atletski klub Partizan posebnu pažnju posvećuje radu sa decom. U našoj školi atletike se u svakom trenutku nalazi preko 150 dece, koja uče osnove kraljice sportova, uz pomoć atletskih trenera zaposlenih u klubu. Podjednaka pažnja se posvećuje svim aspektima njihovog pravilnog razvoja: zagrevanje, istezanje, vežbe oblikovanja, spretnosti, snage i sve to kroz igru.

Od malih nogu, sa svega 4 ili 5 godina deca počinju da se uče, pre svega pravilnom trčanju, ali i disciplini, međusobnom poštovanju i drugarstvu.
Već u predškolskom uzrastu počinju prva takmičenja, na kojima podjednako učestvuju u svim disciplinama: trčanju, skakanju i bacanju. Na taj način dete stiče zdrave sportske navike, a treneri i rukovodioci škole atletike uvid u to koliko dete napreduje i u kojim oblastima.

Svako dete dalje nastavlja svoj atletski razvoj kroz pionirske i juniorske selekcije, napredujući i razvijajući se u pravog atletičara. Vremenom mladi atletičar, uz pomoć svojih trenera, pronalazi disciplinu u kojoj ostvaruje najbolje rezultate, posvećuje se njoj, ne zanemarujući i dalje svoj opšti atletski razvoj.

Zbog činjenice da svakom detetu posvećujemo neophodnu pažnju, da svakom detetu prilazimo uvažavajući njegovu ličnost i njegove želje, učeći ga sportskom životu, sportskim navikama i sportskoj borbi, AK Partizan je prepoznat kao klub sa najboljom školom atletike. Upravo je ta škola atletike izvor generacija šampiona, ali pre svega zdravih i sposobnih mladih ljudi.

U letnjoj sezoni treninzi se odvijaju na stazi stadiona Partizan u Humskoj 1 ili u Hajd parku, dok se zimski deo sezone odvija u atletskoj dvorani na Banjici. Najmanje jednom godišnje se organizuju pripreme za sve mlađe selekcije kluba.

Sve detaljnije informacije možete dobiti od rukovodioca sekcije:

Rukovodilac škole atletike: Petar Gligić
Telefon: +381 64 1470842
Mail: office.akpartizan@gmail.com