Zalet na nove rekorde, brusi se forma u Baru na pripremama!

Reprezentacija Srbije od osamnaestog aprila do drugog maja boravi u Baru na tradicionalnim zajedničkim pripremama.

Za uspešna ostvarenja postignuta tokom prethodne godine i ove zimske sezone na spisku selektora Edina Zukovića našli su se Ivana Ilić za 60,100 i 200 metara, Aleksandra Ivanović za bacanje kladiva i Miloš Marković za rezultate na 400 metara prepone.

Paralelno sa pripremama u Baru, atletičari sa srednjih i dugih pruga pripreme realizuju u Katićima. Nikola Raičević, kao redovni član reprezentacije ponovo je dobio poziv selektora Zukovića, ali zbog poslovnih obaveza pripremu za letnju sezonu realizovaće iz Beograda.

Evropska juniorska vicešampionka na 100 metara, Ivana Ilić, ove zime postavila je lične rekorde na 60 i 200 metara u dvorani.  Dan za danom istrčala je 7.41 i 24.10 sekundi, što potvrđuje njenu klasu i pozitivnu saradnju sa trenerom Emirom Bekrićem.

Drugi Bekrićev pulen, Miloš Marković, usmerava se na svoju primarnu discipline 400 metara prepone u kojoj je prošle godine postavio lični rekord od 51.77 i šesti put osvojio titulu prvaka Srbije, četvrtu zaredom.

Neprikosnovena u bacanju kladiva, petostruka pobednica šampionata Srbije, Aleksandra Ivanović prošle sezone takođe je postavila lični rekord sa 62.31 metra. Veruje da je to samo zalet za rezultate koji slede.

Nikola Raičević završio je nikad uspešniju zimsku sezonu na 3000 metara postavivši lični rekod od 8:19.85. Neizostavni osvajač nacionalnih odličja na srednjim prugama ovim rezultatom je nadmašio svoje ostvarenje na otvorenom u istoj discipline, što je pokazatelj da se nalazi u životnoj formi.

Saradnju sa trenerom Emirom započeo je sprinter Nemanja Dostanić, koji je postavljao nacionalne rekorde u pionirskoj  kategoriji. Nakon preskočene letnje sezone zbog povrede kolena, vratio se na stazu sa nikada većim ambicijama za postavljanje ličnih rekorda.

Želimo svim našim atletičarima uspešne pripreme!

Photo: AK Partizan

Pratite nas na drustvenim mrežama: