Miting budućih šampiona uz tri državna rekorda srušio rekord posećenosti!

Prepuna atletska dvorana tokom celog dana bodrila je i navijala za mlade buduće šampione na VI mitingu Atletskog kluba Partizan. 

Opravdan je epitet najmasovnijeg takmičenja i ove godine, što potvrdjuje da neverovatna zainteresovanost raste iz godine u godinu, a ove smo ugosti preko 80 klubova i priredili preko 1.700 nastupa. Ne jedna, nego čak dve elektronike su korišćene kako nijedan rezultat ne bi promakao.

Pozdravnu reč prisutnima uputili su predsednih Srpskog Atletskog Saveza Slobodan Branković, i rukovodstvo AK Partizan Milan Pavlović i Petar Gligić.

Prvo su se po dvorani razleteli naši najmlađi atletičari. Skakali su udalj, bacali medicinu i trčali preko prepona dok se paralelno čuo pucanj za trke na 150 metara. Atletske škole A, B i C obeležile su prvi deo takmičarskog dana. 

Čak tri državna rekorda postavljena su na takmičenju.

Članica AK Vojvodina, Anđela Cvetković, jedina je istrčala trku na 60 metara brže od osam sekudni i postavila novi nacionalni rekord za mlađe pionirke sa 7.95 sekundi.

Aldin Ćatović, clan AK Novi Pazar, novi je vlasnik državnog U16 i U18 rekorda na 1.500 metara, koji od danas vredi 3:68.10.

Mlađe-pionirski rekord u skoku udalj iz zone postavio je Andreja Radisavljević sa daljinom 5.56 metara iz AK Jasenica.

Kao što je bilo i najavljivano mlađa juniorka Mia Wild, takmičarka iz Hrvatske, zablistala je uz dve pobede na 60 metra i u trci sa preponama. Zlata je osvojila sa oba lična rekorda, 7.61 na 60 metara i 8.54 na 60 metara prepone.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer, kuglu je bacio dva metra dalje od konkurencije i takmičenje završio sa hicem od 19.95 metara.

Zahvaljujemo se svim klubovima, atetičatima i njihovim trenerima što su učestvovali na VI Mitingu budućih šampiona, vi sve naša inspiracija sam iz godine u godinu takmičenje podižemo na viši nivo.

Pripremio: Miloš Marković

Pratite nas na drustvenim mrežama: