Atletičari Partizana uspešno priveli sezonu 2022. kraju

Atletičari AK Partizan priveli su kraju svoju sezonu u 2022. godini na Mitingu budućih šampiona, jači nego ikad spremaju se za nastavak zimke sezone i napadanje na lične rekorde.

Đorđe Jovanović pobednik je u konkurenciji od 20 mališana koji su se nadmetali u disciplini 50 metara prepone u konkurenciji atletitskih škola C. Đorđe kroz cilj prošao za 9.27 sekundi.

Njegov klupski drug Mihailo Petković, takođe je zabeležio trijumf na takmičenju i u istoj dispciplini za uzrasnu kategoriju atletskih škola A osvojio zlatnu medalju sa 8.57 sekundi.

Da su discipline u pretrčavanju prepona srodne najmlađima u Partizanu potvrđuje i srebrna medalja Ikonije Sarić na 50 metara u kategodiji AŠ C sa 9.65 sekundi, za samo jednu stotinku joj je izmaklo prvo mesto, kao i brozyana medalja Maksima Bajića u kategoriji AŠ B u trci na 50 metara, koju je završio u vremenu 9.38 sekundi.

Podjednako dobri nastupi zabeleženi su i u bacačkim disciplinama. Aleksandar Ivanović, reprezentativka Srbije u bacanju kladiva, zimi se oproba u bacanju kugle. Na VI Mitingu budućih šampiona došla je do vicešampionske pozicije i srebro osvojila sa 10. 68 metara. Bronzanu medalju osvojila je Maja Miodragović sa bačenih 8.13 metara.

I u konkurenciji mlađih juniora osvojena je medalja za crno-beli dres. Pavle Džodan do bronzane medalje u bacanju kugle došao sa hicem od 11.33 metara.

Medalja Maje Miodragović nije osvojena samo u bacačkoj, nego i u trkačkoj disciplini. Takođe bronzu ovojila je u trci na 200 metara sa rezultatom 28.39 sekudni.

Želimo svima puno uspeha u nastavku zimske sezone.

Pratite nas na drustvenim mrežama: