Vanredna skupština JSD Partizan: Snažna podrška Mijailoviću, dokaz da je Partizan na pravom putu!

Devet klubova JSD Partizan među kojima su atletski, košarkaški, odbojkaški, teniski, rvački, gimnastički, vaterpolo, ragbi i veslački, odžali su vanrednu sednicu u prostorijama Društva na stadionu Partizana. Prisutni, delegati su nosili 63, od ukupno 93 glasa.

Dnevni red podrazumevao je rasprave o aktuelnoj situaciji u klubovima članicama JSD Partizan, sudskim sporovima i načinu finansiranja.

Kako bi sprečio dalji razdor unutar Društva, predsednik Ostoja Mijailović, podneo je ostavku i razrešio dužnosti generalnog sekretara Željka Tanaskovića. Odluku je prihvatila većina prisutnih.

U nastavku sednice radno predstavništvo je predložilo izmenu Dnevnog reda kako bi Skupština postala izborna i postavilo se novo rukovodstvo JSD Partizan.

Atletski klub za predsednika JSD Partizan predložio je Ostoju Mijailovića, kojem su se pridužili i ostali klubovi. U tom trenutku, podrškom 62 od ukupno 93 glasa u Skupštini, Mijailović je ponovo izabran za predsednika JSD Partizan. 

Punu podršku od prvog dana atletski klub je pružao Mijailoviću i generalnom sekretaru Tanaskoviću ,verujući u njihovo rukovostvo i viziju, što smo i potvrdili podrškom na vanrednoj sednici sredinom septembra prošle godine.

Njihovo zalaganje i istrajnost vidljivo je od samog početka njihovog rukovođenja. Kao jednom od osnivača Sportskog društva važna nam je njegova perspektiva i rukovodstvo koje ga vodi.

Istovremeno, Mijailović je predložio novi Upravni odbor koji je Skupština potom izabrala. Zamenik predsednika UO postao je Đorđe Višacki, za potpredsednike Skupštine izabrani su Rasim Ljajić, Andrea Arsović, Jovan Lazarević i Milan Pavlović. 

Novi UO JSD Partizan čine još: Željko Obradović, Marko Nikolić, Predrag Micić, Nedeljko Stajić, Alekdandar Stanković, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Marko Lekić, Aleksandar Jakovljević, Dragan Milenković, Jovan Obradović i Ilija Dražić. 

Na mesto generalnog sekretara ponovo je postavljen Željko Tanasković. 

“Podneo sam ostavku iz razloga razjedinjenosti unutar Društva i sa ciljem da proverimo volju većine klubova. Zahvaljujem se na podršci klubovima koji su stali iza mene. Ovaj izbor sam prihvatio isključivo jer sam dobio podršku dve trećine glasova, odnosno 62 od 93 glasa. Ponosan sam na to što sam dobio veću podršku od one koju sam dobio pre šest meseci. Zahvaljujem se na poverenju i jedino što mogu da poručim jeste da nastavljamo da se borimo za naš Partizan”, istakao je predsednik JSD Partizan, Ostoja Mijailović. 

Photo: JSD Partizan

Pratite nas na drustvenim mrežama: