Stariji juniori/ke i pioniri/ke startovali sezonu Otvorenih prvenstava Beograda odličnim rezultatima!

Stadion pored atletske dvorane bio je domaćin takmičenja Otvorenog prvenstva Beograda. U subotu su se nadmedali stariji juniori i juniorke, a sutradan stariji pioniri i pionirke.

Medaljama na Otvorenom prvenstvu Beograda za starije junior/ke obradovali su nas bacači. Dvostruko odličje osvojila je Aleksandra Vasović u bacanju kugle i koplja. Uspešnija je bila u bacanju koplja, gde je osvojila srebrnu medalju sa 21.90m, dok je kuglu bacila 9.87m i osvojila bronazano odličje.

Pavle Džodan, bacač koplja, postao je vicešampion Beograda sa hicem 44.09 metara.

Drugog dana vikenda nastupili su stariji pioniri/ke

Elena Vladušić iako mlađa pionirka po uzrasnoj kategoriji uspela je da osvoji čak dve medalje. Srebrom se okitila na 300 metara gde je istrčala 45.45 sekundi, dok je bronzu osvojila na 80 metara prepone sa 12.76 sekundi.

Na pobedničkim postoljima pored Elene bila je Ena Perišić, koja je sjajnom trkom na 300 metara osvojila bronzanu medalju sa 45.89 sekundi.

Perspektivni skakač udalj, Mateja Aleksić, takođe mlađi pionir uspeo je u starijoj konkurenciji da osvoji bronzanu medalju sa daljinom 5.31 metara.

Redovna na postoljima za skok udalj je i Teodora Aćimović koja je sa ostavljenim tragom na 5.19 metara osvojila bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda.

Vicešampion Beograda u bacanju kugle postao je Andrej Vladušić sa daljinom od 10.82 metara.

Stefan Kovačević osvajač je medalje u discipline bacanje kugle, najdalji hitac zabeležio je na 9.77 metara.

Miks štafeta na 4×300 metara osvojila je bronzanu medalju.

Bravo za veliki uspeh naših atletičara koji podižu svoju formu i vredno treniraju za postavljanje što boljih rezultata, ako i njihovim trenerima koji im na tom putu pomažu i pružaju najveću podršku!

Photo: AK Partizan

Pratite nas na drustvenim mrežama: