Spektakl sedmu godinu zaredom! Partizan stvorio nove buduće šampione!

Atletski klub Partizan organizovao je VII Miting budućih šampiona u prepunoj atletskoj dvorani na Banjici. Bila je ovo prava idilična slika za sve ljubitelje atletike, od atletskih škola do seniorskih nastupa, svaka disciplina je bila puna uzbuđenja.

Pozdravnu reč prisutnima uputio je generalni rekretar JSD Partizan Željko Tanasković.

„Čast mi je da vidim ovoliko dece na jednom mestu. Ovo im je prilika da ostvare određena priznanja i pobede svoju veštinu, a svi znamo da svako priznanje povećeva i samopouzdanje. Kao što pobeda nije konačna, tako ni poraz nije fatalan. Svaki naredni put imate priliku da napravite još bolji rezultat“, istakao je Tanasković i proglasio takmičenje otvorenim.

Državni, lični i ovosezonski rezultati postavljali su se iz minuta u minut.

Novo pojačanje Partizana, Zdravko Kanjevac, katapultirao je kuglu na 17.59 metara. U konkunreciji mlađih junora ostario je neprikosnovenu pobedu sa više od četiri metra prednosi u odnosu na konkurenciju. Sa ovakvim početkom sezone pravi je kandidat za velika iznenađena u disciplini koja već duže vreme karakteriše Srbiju.

Hrvatska zvezda, sada više i ne toliko u usponu jer niže višegodišnje uspehe, Mia Wild tradicionalno u Srbiji fantastično otvara dvoransku sezonu. Prvakinja Evroskog olimpijskog festivala mladih trijumfovala je u trci na 60 metara prepone sa ličnim rekordom od 8.23 sekundi.

Srbija je dobila novi najbolji rezultat jedne mlađe pionirke ikada na 200 metara. Nađa Savić, članica AK Voždovac istrčala je fantastičnu trku sa 26.67 sekundi.

Drugi nacionalni rekord Srbije postavljen je u konkurenciji starijih pionira na 60 metara prepone. Stefan Đonić, kao što je pre dve godine obobio mlađepionirski rekord u istoj discilini, ponavlja scenario za stariju kategoriju. Pobedničko vreme člana AK Sirmijuja i novi državni rekord iznosi 8.34 sekundi.

Vlasnik čak 17 nacionalnih rekorda Severne Makedonije, Jovan Stojoski, odneo je ubedljivu pobedu na 200 metara. Iako je njegova specijalnost duplo duža distanca, dan za danom pokazuje da mu je brzina veliki adut i da hvata ozbiljan zalet za dvoransku sezonu. Zlatnom medaljom okitio se nakon istrčanih 22.06.

Izuzetno iskuska Rumunka, Daniela Cristina Balan, vodila je taktičku trku na 1.500 metara sa perspektivnom Saimom Murić iz Novog Pazara do poslenjeg kruga. Balan je pobedila sa 4:25.07, dok je Murićeva kroz liniju cilja proša sa 4:26.26.

Veliko nam je zadovoljstvo što je bio veliki odziv naših prijatelja iz regionalnih, ali i malo daljih država. Ponovo rekordan broj prijavljenih takmičara nas uvek inspiriše da budemo sve bolji i bolji iz godine u godinu. Za nam pripreme ua VIII Miting budućih šampiona počinju već sutra, kao želja da vas ponovo ugostimo.

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati na Open track-u,

Pratite nas na drustvenim mrežama: