Partizan poželeo sreću Ivani i Emiru na Evropskom prvenstvu u Rimu!

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Rimu na 100 i 200 metara predstvljati atletičarka Partizana Ivana Ilić.

Dvostruka aktuelna prvakinja Srbije na poslednjem nastupu, Balkanskim igrama u Turskoj, postavila je novi nacionalni rekord za mlađe seniorke na 100 metara i sa istrčanih 11.43 sekudni pokazala da je u sjajnoj formi.

„Radujem se svom prvom Evropskom prvenstvu i tome što ću predstavljati Srbiju i Partizan, volela bih da ostvarim svoj cilj i prođem u polufinale u obe discipline uz istrčane lične rekorde, jer ukoliko budu lični onda će biti i državni“, rekla je Ilićeva na konferenciji za medije koju je Atletski klub Partizan održao u prostorijama Jugoslovenskog sportskog društva.

Podjednako zaslušan za uspešne rezultate i kvalifikovanje na šampionat Evrope je i Ivanin trener, Emir Bekrić, koji je uspehe iz svoje profesionalne atletske karijere preneo i kao trener na svoje atletičare.

„Ivana je i dalje mlađe seniorka, velika i svetla budućnost je pred njom. Nadamo se uspešnim rezultatima, kao trener imam zadovoljstvo i motivaciju da radim svoj posao i da zajedno sa rukovodstvom Partizana izgradimo jak tim sa uspešnim sportistima“, istakao je Bekrić.

Ivana je članica Partizana i zajedničku saradnju započeli su pre godinu i po dana.

„Ivana je došla kod nas u klub i na obostrano zadovoljstvo rezultati nisu izostali. Mi smo sa Ivanom presrećni, nadamo se da je i ona sa nama“, naglasio je generalni sekretar kluba Milan Pavlović.

Evropsko prvenstvo u Rimu održava se od 7. do 12. juna, a Ivana svoj prvi nastup ima u kvalifikacijama na 100 metara koje su na programu 8. juna u 10:50 časova.

Pratite nas na drustvenim mrežama: