Ilićeva izjednačina U23 državni rekrod na 100m, Ivanovićeva 11. u kladivu na Kupu Evrope!

Reprezetacija Srbije nastupila je na Kupu Evrope u Poljskoj u okviru druge divizije i zauzela je sedmo mesto od šesnaest timova i time osigurala svoj nastup i za dva godine u istoj ligi.

Atletičarke Partizana značajno su doprinela ukupnom broju bodova za naš tim, budući da je ovo takmičenje na koje je važniji plasman, a ne ostvaren rezultat.

Ivana Ilić nastupila je u sprinterskim disciplinama i štafeti.

Fanstastično je otvorila svoj nastup i odmah prvog dana izjednačila državni rekord za mlađe seniorke na 100 metara sa 11.47 sekundi koji je pre 24 godine postavila Vukosava Đapić.

Nažalost štafeta 4×100 metara je bila diskvalifikovana zbog neregularne predaje palice, koja se realizovala van segmenta za predaju. Seniorke Srbije su istrčale i državni rekord, ali on neće biti priznat. Ivana Ilić je trčala drugih 100 metara u štafeti sa neverovatnim prolaznim vremenom od 10.49 sekundi.

Poslenji nastup Ivana je imala na 200 metara sa ponovo odličnim nastupom. Sedmu poziciju zauzela je sa 23.53 sekudne.

Reprezentaciju Srbije u bacanju kladiva predstavljala je Aleksandra Ivanović, koja je najdalji hitac imala na 58.08 metara. Aleksandra se iz takmičenja u takmičenje približava granici od 60 metara i njenom ličnom rekordu.

Miloš Marković bio rezerva za štafetu 4×400 metara koja je od ovog Kupa Evrope promenila format i trči se u mix varijanti. Čestitamo celoj reprezetaciji, sjajnom timu atletičara i trenera i želimo im da se za dve godine nađu u tri prvolasirane koje će proći u najjaču, prvu ligu.

Photo: AK Partizan

Pratite nas na drustvenim mrežama: