Atletski klub Partizan obeležio veliki povratak na pobedničko postolje

Atletski klub Partizan ovojio je fantastičnih devet medalja na Prvenstvu Srbije na seniorke i seniore koje se održalo u atletskoj dvorani na Banjici. Nezvanično najtrofejniji klub šampionata, nakon prvog dana takmčenja imao je ubedljivih pet odličja.

Ivana Ilić dominaciju iz letnje sezone prenela je i na dvoransku. Zlatom se okitila na 60 i 200 metara. Devojka koja ne zna sa poraz. Pobedničko vreme na 60 metara ostvarila je u vremenu 7.35 sekundi, samo je četiri stotinke od seniorskog državnog rekorda koji drži Ivana Španović iz 2015. godine. Ništa veću konkurenciju nije imala ni na 200 metara, pa je kroz liniju cilja u solo trci prošla za 24.18 sekunde.

Dva lična rekorda, dan za danom, postavio je i Mihajlo Katanić. Šamion Srbije postao je na 400, a vicešampion na 200 metara. Pobedničko vreme na dužoj distanci iznosilo je 48.26, a na kraćoj 22.33 sekunde. Drugi atletčar Partizana, Miloš Marković, završio je takminječe na drugom mestu i srebro osvojio sa rezultatom 49.39.

Srecijalnost u srednjim prugama još jednom je pokazao Nikola Raičević osvajanjem srebra na 3000 metara. Sin legendarnog Gorana Raičevića, u čiju čast Atletski klub Partizan tradicionalno održava memorijalnu trku u krosu, drugo mesto na šamionatu Srbije osvojio je sa 8.23.74.

Prvu seniorsku medalju osvojila je Minja Kopunović, šampionka Srbije u juniorskoj konkurenciji stala je rame uz rame sa konkurencijom i bronzu osvojila sa istrčanih 58.70.

Patizan je trijumfovao i u muškoj štafeti 4×400 metara, dok su seniorke zauzele drugo mesto što je pokazatelj predanog rada u timskom trčanju.

Bilans medalja pokazuje da se Atletski klub Partizan vraća na staze uspeha kojima je uvek i pripadao.

Pratite nas na drustvenim mrežama: