XIII Trofej Beograda: Aleksandar Šapić ispunio normu za Evropsko prvenstvo!

Trofej Beograda je već tradicionalno takmičenje za mlađe juniore i juniorke, gde se atletičarima pruža prilika za postizanjem dobrih rezultata. Tako su i naši crno-beli sportisti iskoristili ovu priliku da pokažu svoju spremnost i borbenost.

Naš preponaš, Aleksandar Šapić, istrčao je furiozno 110m prepone i ispunio normu za prvo Evropsko prvenstvo za mlađe juniore koje će se održati u mađarskom gradu Đeru. Njegov lični rezultat sada iznosi 14.54s. Bravo za Aleksandra, ali njegove trenere Šapu i Caneta!

IMG_0255

Uroš Ćirić je u trci na 400m prepone osvojio srebrnu medalju, dok se Željko Bugarski okitio bronzom. Inače, ova je bila memorijalna trka pod nazivom „Mirko Petrevski“ kao sećanje na našeg mladog trenera koji je nesrećno izgubio život.

IMG_0262

Pavle Crnobrnja nakon ovog takmičenja mogao se pohvaliti ostvarenjem novog ličnog rekorda – 11.71 i osvojio treće mesto, uz pomoć svojih drugova i trenera Laze.

Tijana Japundžić pobedila je u trci na 400m, a njena klupska koleginica, Vanja Vučak, u istoj trci ostvarila je drugo mesto. Dve crno-bele gazele krasile su pobedničko postolje sa medaljama oko vrata.

IMG_0258

Zorica Stanić je već stsndardno najbolja kuglašica pa je i ovde je pokazala dominaciju i odnela pobedu. Čestitke njoj i treneru Janu. Kuka Ljubica se definitivno pretplatila na medalje te tako osvajila bronzanu medalju.

IMG_0260

Maša Maričić osvojila je srebrnu medalju na 400m prepone.

IMG_0265

Čestitamo svim medaljašima!