VLADIMIR SAVANOVIĆ OPET NA VRHU BALKANA

Hodač Atletskog kluba „Partizan“, Vladimir Savanović, uspešno je odbranio titulu prvaka Balkana u hodanju na 20km. On je u subotu u bugarkom letovališu Balčiku ishodao tu distancu za 1 čas 26 minuta i 31 sekund i tako postigao svoje drugo ostvarenje u karijeri na 20km.

„Nije lako osvojiti titulu prvaka Balkana, još je teže odbraniti je, spremao sam se mentalno za ovu odbranu dosta dugo, drago mi je da su moji planovi i projekti do kraja realizovani.
Trka je bila prepuna promena ritma, pokušaja Rumuna, Grka i Turaka da nametnu ritam, na kraju presudio je jači finiš, okrenuo sam poslednju dvojku za 8:32 i titula je otišla u Srbiju. Ostaje žal za jednom sekundom, jer je EAA norma za Cirih 1h26:30, dok sam ja ishodao tu sekundu iznad, ali ovo je moje drugo vreme u karijeri i nadam se da će rezultat napredovati sa trkama na 20km.
Zahvalio bih se Klubu na podršci koju dobijam, kad je bilo najteže podsećao sam sebe da branim čast Crnobele porodice.
Sada slede savezne pripreme na Zlatiboru, punjenje baterija i nove borbe.“- izjavio je naš as.
Naredni okršaj Savanovića najavljen je za 1. maj. Reč je o međunarodnom mitingu Zituna-sport kluba u Tunisu, gde će zajedno sa Jelenom Radinović Vasić (skok motkom) nastupiti u dresu Partizana, tom prilikom hodaće 5.000m na stazi.
Rezultate Prvenstva Balkana u hodanju na putu možete pronaći na linku http://balkan-athletics.eu/2014/balchik2014.html

Leave a Reply