Prvenstvo Beograda za juniore/ke: Šest ubedljivih crno-belih pobeda

Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniorke/ke održano je 18. februara u Atletskoj dvorani. Jednodnevno takmičenje bilo je masovno jer je prethodilo prvenstvu Srbije za ovu kategoriju. Naši mladi atletičari pokazali su dobre rezultate.

Stoletova škola motke opet nas je obradovala – Valentina Slović ponovo je pobedila je u skoku sa motkom i sa novim ličnim rezultatom 2.80 osvojila zlatnu medalju. Njena klupska drugarica Jelena Prpa osvojila je srebro sa preskočenom visinom 2,40.

Tijana Japunđić je u trci na 400m – 59,77 ubedljivo pobedila i osvojila titulu Prvaka Beograda. Trka na 800m je bila zanimljiva do samog kraja – Simona Opanković izborila se za zlato sa rezultatom 2:33,13.

file3

Isidora Đurić, druga učenica Žikice Opankovića, takođe se našla na zlatnom pobedničkom postolju nakon trke na 1500m. Još jedno zlato otišlo je u ruke Zorice Stanić, koja je takođe odnela ubedljivu pobedu u bacanju kugle – 13,13.

file

Katarina Vreta je u trci na 60m osvojila je treće mesto sa rezultatom 8.10.
Na 60m prepone iznenadio je mladi Pavle Crnobrnja i pobedio iskusnog Aleksandra Šapića. Tako smo se, nakon ove trke, radovali dvostrukoj pobedi. Razlika u rezultatu naših atletičara bila je mala. Pavle je trčao 8.61 dok je Aleksandar stigao na cilj za 8.63.
file4
Uroš Ostojin u trci na 800m osvojio je srebro sa rezultatom 2:04,98, dok je Stefan Maksimović bio treći – 2:07,65.
file7

Čestitamo svim našim medaljašima!