TROSTRUKA KRUNA SESTARA STANKOVIĆ I SENIORA PARTIZANA

U nedelju, 7.aprila, u prelepom nautičkom selu Boljevci kraj Surčina, održano je 63. po redu Državno prvenstvo u sportskom hodanju na putu. Učešće je uzelo osam takmičara našeg Kluba i to vrlo uspešno.

Kod mlađih pionirki na 1km pobedila je Mina Stanković rezultatom 4:58. Ona je odlično kontrolisala trku od samog početka i uspešno privela kraju bez većih problema. Srebrna sa EAA mitinga u Dudincu pre dve nedelje i rekorderka Srbije za mlađe pionirke na 600 i 1000m na stazi pokazuje da će ove godine srušiti sve rekorde u svojoj kategoriji.

IMG_7322
Kod mlađih juniorki na 2km titulu je osvojila njena starija sestra Barbara Stanković. Rezultatom 9:56 nije bila zadovoljna, jer nas je navikla na rekorde Srbije, te je za rekordom zaostala 15tak sekundi, ali u ovoj kategoriji je još godinu ipo dana pa će biti prilike da boljom taktikom postigne sigurno vremena oko 9:20. Oštre krivine na stazi pokraj Save i prejak prolaz od 4:34 u prvoj polovini deonice omeli su je u namerama da već sada zabeleži najbolji rezultat u Srbiji.

IMG_7333 (1)
Da bi sve tri zlatne medalje otišle u porodične vitrine Stankovića, potrudila se najstarija Rebeka Stanković, koja je trijumfovala kod starijih juniorki na 5km. Naime, ona je zbog dužeg odsustva sa treninga, u čije razloge sada nećemo ulaziti, krenula takmičenje bojažljivijim ritmom, što je iskoristila, takođe, reprezentativka Marija Papović iz leskovačke Dubočice, ali je Rebeku sportska sreća pogledala ovaj put nakon diskvalifikacije Marije, koja je od troje sudija na stazi dobila opomenu za narušavanje pravila tehnike sportskog hodanja. Rebeka je tako skrenula pažnju selektora na sebe za predstojeću Balkanijadu, ali je svakako vidno bila nezadovoljna rezultatom 31:44, što je 4:43 slabije od njenog ličnog rekorda. Verujemo da će pravi rezultati doći uz pravi pristup.

IMG_7320

Kod mlađih pionira viđena je prava drama, Aleksandar Murić prošao je liniju cilja kao drugi, ali je nakon odluke glavnog sudije, dr Vesne Repić, bio diskvalifikovan. Po rečima sudije u samom finišu nije uspeo da iskontroliše održavanje pravilnog pokreta, na šta je usledila naša žalba, ali ovog puta bezuspešna. Svakako ćemo sve sugestije sudija prihvatiti pozitivno i u narednom periodu poraditi na otklanjanju svih nepravilnosti kod ovog zaista mladog, ali izuzetno perspektivnog takmičara, inače najboljeg mlađeg pionira Kluba za prethodnu godinu

IMG_7319

Kod seniora viđena je potpuna dominacija crno-belih hodača: prvi je kroz cilj prošao naš master trener i sekretar Vladimir Savanović, ali su ga u svom poduhvatu u stopu pratili Marko Đukić i Boban Stevanović. Po rečima najiskusnijeg među njima, Bobana (1966), ne pamti da je na Državnom prvenstvu u atletici trojica Partizanovih asova bilo na postolju u nekoj disciplini van i unutar stadiona. Seniorsku trku obeležila je diskvalifikacija četvorostrukog olimpijca Srbije, Predraga Filipovića iz Vlasotinca, te odustajanje nekolicine takmičara zbog izuzetno toplog i suvog vremena.

vlada

Želimo  našim takmičarkama Barbari i Rebeki Stanković uspešan nastup na Balkanskom prvenstvu 20. aprila u Aleksandropulosu (Grčka).

Ovim putem zahvaljujemo se sponzorima:
JECO-Jeveričić i ortak O.D. iz Požege
i EUROLIN D.O.O.iz Paraćina, koji su omogućili odlazak na EAA miting u Dudincu, kao i na stipendiranju sestara Stanković, bez čije pomoći san ne bi trajao ovako dugo.