Terapeutski tim Partizana ponovo na usluzi srpskoj klupskoj atletici

Poštovani,

od 1. oktobra u Medicinskoj sobi JSD Partizan (kod Teretane) počeo je da radi terapeutski tim Partizana koga čine :

1 – Viši terapeut Marko Saković, koji će biti zadužen za kiropraktiku, procenu posturalnog statusa i otkrivanju disbalansa i povreda, vežbe aktivniog i pasivnog strečinga, korektivne i kompenzatorne vežbe, kinezi-tejping.. Bio je deo olimpijskog hodačkog pula za Rio 2016, upošljenik klinike za sportsku rehabilitaciju dr Milana Mileusnića, naši sportisti ga odlično poznaju, pa ga nećemo puno predstavljati.

2 – terapeut Željko Radosavljević, masaža: klasična, terapija fascija, kinezi-tejping.. (kratak CV možete pogledati ovde – zeljko-radosavljevic-cv. Počeo je da se usavršavam u terapiji fascijalnih tkiva i kombinaciji mio fascijaloog oslobađanja sa drugim tehnikama poput yumeiha, shiatsua i su jok refleksoterapije, a sertifikovani je kinesiotaping terapeut drugog stepena (inače i ova tehnika se zasniva potpunosti na terapiji fascijalnih tkiva). Terapija fascijalnih tkiva se zasniva na istezanju fascijalnih omotača (omotači koji obmotavaju sve mišice, nerve, kosti, organe) i na taj način aktivira se parasimpatički nervni sistem koji je inače aktivan kada spavamo, i počinje da regeneriše organizam. Kada su povrede u pitanju, terapija fascijalnih tkiva ubrzava oporavak povreda i do tri puta brže nego bilo koja klasična fizikalna metoda, ali najefikasnije je kada se radi kombinovano sa ostalim fizikalnim metodama. Restrikcije-stegnutost fascije još uvek ne može da detektuje nijedan jedini aparat, a za sada to može da učii samo ljudska ruka, i zato je dobro imati u svom timu terapeuta koji se bavi ovom granom medicine.)​

Izvor fotografije: serenitytherapies.com

Izvor fotografije: serenitytherapies.com

Terapeuti će biti na raspolaganju čitavoj srpskoj atletici, ali će sportisti i simpatizeri Partizana imati prioritet u odabiru termina, kao i posebna sniženja terapije (-50%). TOP 8 atletičara Partizana ima tretman u Medicinskoj sobi JSD Partizana 2 x nedeljno gratis.

Takmičari zainteresovani za regeneraciju sila i tela da blagovremeno (najmanje 48 sati) pre tretmana zaruče/otkažu isti putem telefona & Viber-a & WhatsApp-a.

​Kontakt telefoni naših terapeuta su:

​- Marko Saković​ 061/ 17-16-379
– Željko Radosavljević 064/ 98-00-988​