Siniša Radivojević prvak Srbije u maratonu!

Juče je, u nedelju 16. oktobra, u Novom Sadu održano Prvenstvo Srbije u Maratonu. Crno-beli seniori pokazali su i više nego fantastične rezultate. Naime, naš Siniša Radivojević, juče je postao šampion države, stigavši prvi na cilj sa vremenom 2:38:58!

- “Što se tiče same trke, vreme je, bez vrućine, bilo idealno za trčanje. Prvi deo išao sam malo sporije nego očekivano, ali sam zato u drugom delu išao brže. Zadovoljan sam rezultatom i biti prvak države – osećaj je odličan!”, javio nam je Siniša odmah nakon osvojenog maratona.

Siniša se, inače, trčanjem bavio rekreativno, sve dok se nije prijavio na Beogradski maraton. To ga je navelo da poželi ozbiljnije da se posveti treninzima, što ga je dalje dovelo do Anđelka Rističevića. Naš olimpijski maratonac potom ga je doveo u Atletski klub Partizan, gde ga je upoznao sa Blažom Maksimovićem, koji je od tada postao njegov trener. Kako i sam danas kaže – Blaža je zaslužan za sve njegove rezultate.

Na Novosadskom maratonu, dvadesetak minuta posle Siniše, trku je završio i Dragan Aleksić (3:00:04), osvojivši odlično deveto mesto.