PROFESOR DARKO ŠAPIĆ NE SILAZI SA TRONA BALKANSKE FEDERACIJE VETERANA, SREBRO I ZA BOBANA STEVANOVIĆA !

Radosna vest za sve iskrene ljubitelje Partizana, Darko Šapić odlučio je da svojim pulenima da lični primer, ali po ko zna koji put.

On se je danas na stadionu „Vožda Karađorđa“ u Novom Sadu nadmetao sa veteranima iz 17 zemalja sa Balkana i šire (misli se na geografski Balkan i šire, jer su članice BAAF-a zemlje van našeg Poluostrva http://www.balkan-athletics.eu/members.php ). Njegova omiljena disciplina koju uvežbava skoro 30 godina 400m prepone i danas mu je donela radost, u kategoriji M40-44 (godina starosti) zauzeo je drugo mesto iza „ljutog“ ali i dve godine mlađeg rivala iz Slovenije, dok je trećeplasirani zaostao čitave 4 sekunde. Šapić je do samog finiša pritiskao kolegu, ali na kraju nije skrivao pozitivne utiske a razlog je novi LIČNI REKORD 62.51, što je čitavu sekundu bolje od dosadašnjeg M40 ostvarenja našeg veteranskog osvajača bronze na Prvenstvu Evrope. „Sa ovim rezultatom sam dogodine u TOP8 Sveta u Danskoj, u kategoriji M45-50 kojoj ću pripadati, jer na žalost sada imam razlog da budem radostan što ću biti „matoriji“ “ – kroz osmeh je prokomentarisao naš šef-trener pionirske sekcije Kluba dipl. profesor fizičke kulture Darko Šapić.

Darko Šapić više puta je biran za najboljeg trenera ASB-a u kategoriji mladih takmičara, a od nedavno se uhvatio „vrelog gvožđa“ i na čelu je stručnog štaba ASB-a. Ovaj skromni profesor sa Banovog Brda, otac dvoje divne dece, zamolio je kancelariju Kluba nakon trke: „Javite mi rezultat košarke (KK Partizan igra upravo meč sa nekim tamo „stranim timom“) ! „. A Šapa ono nema „net“ u banket sali…

img204 img200

Drugi naš predstavnik potpukovnik Vojske Srbije, Boban Stevanović, u kategoriji M50-54 skočio je motkom 3:22, takođe je izgubio od Slovenca Istoka Dimitrijevića, ali je viđena rovovska borba.