Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore/ke: Aleksa osvojio normu, seniorke oborile rekord Kluba i države u štafeti!

Proteklog vikenda završeno je još jedno sjajno Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore/ke u dvorani dominacijom crno-belih atletičara.

Najbrži Srbin, Aleksa Kijanović, odbranio je titulu najbržeg seniora na 60m i postavio novi lični rekord – 6.77s. Time je ispunio i normu za Evropsko prvenstvo u dvoorani.

Njegov brat, Boško Kijanović, koji je još junior, izjednačio je juniorski rekord sa 6.91s i postao vicešampion Srbije.

 

Foto: ATLEX

Foto: ATLEX

Stjepan Bojanić pobedio je na 400m i popeo se na najviše pobedničko postolje, okacivši zlato oko vrata, dok je njegov klupski drug, Ivan Marković, osvojio bronzanu medalju.

IMG_4149

U trci na 200m, ponovo se događa triling crno-belih, te Aleksa Kijanović pobedjuje, Stjepan Bojanić stiže do drugog mesta, a mladi Boško Kijanović osvaja bronzu. I svi trče lične rezultate.

 

Foto: ATLEX

Foto: ATLEX

U trci na 60m prepone, Stefan Jakišić osvaja srebro i lični rezultat, a Sergej Savić bronzu.

IMG_4169

Naš višebojac, Zdravko Petrović, pulen Velibora Novakovića, obradovao nas je bronzom u osmoboju.

Foto: Nina Dukadinović

Foto: Nina Dukadinović

Muška ekipa crno-belih postaje rekorder Srbije u štafeti 4x400m – 3:33,12 u sastavu: Ivan Marković, Saša Đenopoljac, Stjepan Bojanić, Sergej Savić.

Muške štafete na 4x200m okitile su se srebrom; sastav: Miloš Grujić, Saša Đenopoljac, Ivan Marković i Sergej Savić… i bronzom, u sastavu Marko Tasić, Stefan Mihajlov, Uroš Ćirić i Pavle Crnobrnja.

09912CC7-FAE4-4EAE-B0FF-958485BCB834

Nakon momaka, i devojke ostvaruju podjednako besprekorne uspehe. Naime, Iva Savić potvrdila je dominaciju u skoku s motkom, dok je u višeboju osvojila srebro, dok je naša mlada Valentina Slović, koja je juniorska prvakinja Srbije, postala vicešampionka u skoku sa motkom, u seniorskoj konkurenciji .

IMG_4175

Najbolja atletičarka, kako Beograda, tako i crno-belih, Maja Ćirić, osvaja titulu prvaka Srbije na 400m, a sjajna Bojana Kaličanin u toj trci osvaja srebrnu medalju.

 

Foto: Nina Dukadinović

Foto: Nina Dukadinović

Seniorska štafeta Partizana 1945 oborila je državni i klupski rekord i postavila apsolutni rekord Srbije! Sastav: Katarina Sirmić, Bojana Kaličanin, Angela Ilić Rončeli i Maja Ćirić. Rezultat: 1:39,12 sa prosekom 24.78s, što govori o vrednosti rezultata.

U istoj trci, naše mlađe atletičarke, juniorke, gube srebro u fotofinišu i osvajaju bronzu. Sastav: Lena Lončarevic, Tijana Japundžić, Tamara Vesković, Anđela Radojčić.

 

Foto: ATLEX

Foto: ATLEX

Ženska štafeta na 4x400m, kao i muška, osvaja zlato. Sastav: Tijana Japundžić, Tamara Vesković, Angela Ilić Rončeli i Bojana Kaličanin.

Naša najbrža sprinterka, Katarina Sirmić, u trci na 60m osvajasrebro, a Tamara Vuletić koja je još juniorka – bronzu.

Foto: Nina Dukadinović

Foto: Nina Dukadinović

Barbara Stanković navikla nas je na medalje – U seniorskoj konkurenciji postala je vicešampionka u hodanju, iako je još mlađa juniorka.

IMG_4176 (1)

Njena klupska drugarica, Tijana Japundžić, takođe mlađa juniorka, sa novim ličnim rezultatom osvojila je bronzu u trci na 200m.

 

Foto: Nina Dukadinović

Foto: Nina Dukadinović

Juniorka, Katarina Milosavljević, prvi put je trčala sa Amelom Terzić, što je obradovalo i inspirisalo da postavi lične na 1500m – bronza i 3000m – srebro.

IMG_4170

Mlada Zorica Stanić, iako i dalje juniorka, postala je vicešampionka u bacanju kugle.

Takmičare je bodrila Ivana Španović, sa predsednikom takmičarske komisije – Momirom Momirovićem. Zanimljivo je napomenuti da je Ivana odmah nakon nastupa u Berlinu došla da odradi trening. Tako je pokazala mladim sportistima da i kada si najbolji – nemoj propustiti dan za trening.

268F2894-8D13-4B67-B659-26299FFA6947

Čestitamo svim našim takmčarima koji su veoma žustro započeli ovu sezonu i pokazali nam da možemo svašta da očekujemo u novoj godini.

Veliko bravo i za naše trenere Veleta, Stoleta, Lakija, Caneta, Šapu, Vladu, Jana i Miru koji enormno doprinose uspehu i razvoju naših sportista.