Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire/ke: Bilans osvojenih medalja odličan!

Poslednji vikend maja 2018. protekao je u takmičenju pionira i pionirki na Vojnoj akademiji u Beogradu. Naši atletičari imali su dobar bilans osvojenih medalja na ovom Pojedinačnom prvenstvu Srbije.

Zlatnom medaljom prva se okitila naša šampionka u hodanju, Barbara Stanković, dok je njena mlađa sestra Mina osvojila srebro. Muška trka u hodanju do poslednjeg metra bila je neizvesna, a za to se potrudio naš Aleksandar Murić koji je srebrnu medalju proslavio sa svojim trenerom Vladom Savanovićem.

file

 

Aleksa Sekulić je potom nastavio pobedničku euforiju i osvojio prvo mesto u skoku u vis preskočivši 175 cm, a medalju mu je predao njegov trener Aleksandar Šapić. Aleksa je takođe osvojio i srebro na 100m prepone i ostvaro lični rezultat 14,47s dok je Strahinja Simić osvojio bronzu u istoj trci – 14,77s.

file2

Jana Isailović potom je osvajila srebro u trci na 300m koja je bila neizvesna do samog kraja, a uspela je da ostvari i novi lični rezultat – 40.79. Odluka ko je prvi pala je u fotofinišu. Jana je dala sve od sebe i zato velike čestitke.

file4

Ksenija Opanković bila je trća u bacanju koplja,

file9

dok je Stefan Maksinović junački došao do srebra u trci na 800m i ostvario novi lični rezultat – 2:05,09.

file10

Šampionska štafeta pionirki na 100-200-300-400m bila je samo 0,6 sekundi do državnog rekorda. Ekipa u sastavu Natalija Petrović, Ksenija Opanković, Simona Opanković. Jana Isailović okitila se zlatnim medaljama i postala držvni šampion sa rezultatom 2:21,60!

file (2)

 

Štafeta 4×100m osvojila je drugo mesto u sastavu Burić Mona, Vreta Teodora, Petrović Natalija i Isailović Jana.

file6

Bilo je još puno ličnih rezultata, te našim takmičarima želimo da kažemo jedno veliko BRAVO! Puno uspeha želim im u nastavku sezone!

Sve rezultate možete pronaći na sajtu ASS.