Partizan samo 466 bodova iza “pojačanja” Zvezde na Ekipnom U20! Pljuštale medalje na DP U14!

Sjajan vikend stoji iza atletičara Partizana. Počevši od mlađih pionira, pa preko juniora i na kraju veterana, crno-beli nizali su uspeh za uspehom.

Kolo sreće započeo je Darko Šapić kada se u petak nadmetao sa veteranima iz 17 zemalja Balkana i šire, gde je osvojio srebrnu medalju u svojoj omiljenoj disciplini 400m prepone. Izgleda je to bio fantastičan motiv za njegove pulene, pa su odlični rezultati i medalje krenuli da “pljušte”.

Na pojedinačnom kupu Srbije za mlađe pionire/ke, naša atletičarka Jana Isailović ubedljivo je pobedila u trci na 300m, stigavši na cilj za 42,98 sekundi i tako postala državna prvakinja u ovoj disciplini.

img_1888

Odmah pošto je prva pristigla na cilj, njen mlađi brat Boško nije mogao da sakrije oduševljenje, istrčao je na stazu i zagrlio sestru, razneživši čitav stadion Vojne akademije.

img_1864

Pionir Sekulić Aleksa zablistao je na postolju prvog mesta u kategoriji skok u vis, rezultatom 1.56m. Izgleda da su skokovi Partizanovcima toga dana bili jača strana, te je i Miloradović Jovana obezbedila sebi treće mesto i osvojila bronzanu medalju u disciplini skok u dalj.

treca

 

Celokupan spisak rezultata Prvenstva Srbije za mlađe pionire/ke možete pogledati ovde: mladji-pioniri

Istog dana, u Novom Sadu održavalo se Ekipno prvenstvo Srbije za starije juonire/ke. Aleksi Kijanoviću bilo je ovo poslednje takmičenje u ovoj sezoni, koju je završio baš kako dolikuje – pobeda u trci na 100m sa vremeom od 10.90! Disciplina 1500m ove nedelje bila je izuzetno značajna kada je Partizan u pitanju. Postolje prvog i drugog mesta krasili su crno-beli dresovi, a iza prvog mesta stajala je još značajnija priča.

Naime, Miloš Milosavljević osvojio je titulu državnog prvaka i to svega nekoliko meseci nakon izuzetno bolne povrede. Svojim delom pokazao je koliko je jak i kako nikada ne treba odustajati, jer vas već iza sledećeg pokušaja za koji možda mislite da je beznačajan – očekuje pobeda! Odmah za njim, na cilj je kao drugoplasirani pristigao Nikola Raičević, koji je ove godine ostvario lični rekord od 3:58.32 u ovoj disciplini.

image-0-02-01-a762d43f9acd548d577f2a44e58b8bc4c4ded4599df46c2ebcee509bb10f006f-v

Zlatnu medalju osvojio je i Savić Sergej u disciplini 110m prepone, kao i Petrović Zdravko u troskoku sa rezultatom 13.83 +0.2. Juniori Partizana, na kraju takmičarskog dana, zauzeli su drugo mesto na Ekipnom prvenstvu Srbije. Osvojili su 7693 poena, što je svega 466 bodova iza prvoplasiranog atletskog kluba “Crvena Zvezda” i tako zatvorili ovaj fantastičan vikend onako kako dolikuje.

drugo-mesto

 

Celokupan spisak rezultata Ekipnog prvenstva Srbije za juniore/ke možete pogledati ovde: rezultati-epsu20

Autor: Kristina Bijelić