Održana trka na Adi: Nikola Bursać osvojio treće mesto

Na Adi Ciganliji, proteklog vikenda, tradicionalno je održana još jedna trka posvećena Dušku Radoviću. Organizatore događaja poslužilo je lepo i ne preterano hladno vreme. Krug oko Savskog jezera, čija dužina iznosi 7,700m bio je prepun takmičara željnih da uspešno pristignu na cilj. Među profesionalnim atletičarima konkurencija je bila na nivou, te su trci prisustvovali svi najbolji  atletičari Srbije, izuzev Elzena Babića, vunderkida, kako ga često nazivaju.

Prvo mesto zauzeo je dvostruki osvajač medalje na evropskom krosu i ovogodišnji pobednik Partizanovog krosa – Nemanja Cerovac. Na trećem mestu, sa rezultatom 24:09, našao se član AK Partizan, naš Nikola Bursać, koji nije trenirao duži vremenski period i tek se nedavno vratio u atletski pogon. Ova trka tako je bila odličan pokazatelj da se vraća na velika vrata.

img_0315

“Ovo je bila odlična trka za Nikolu. Iako nije ostvario lični rekord, ovo je bilo dobro prolazno vreme za sadašnji period treninga. Zadovoljan sam njegovom dosadašnjom formom, ali sada nastavljamo dalje, još jače. Mesec decembar i januar biće ključni za predstojeća takmičenja u Sali koja počinju već krajem januara”.  – ispričao nam je Zoran Bursać, Nikolin otac i trener.

Nikola Bursać inače je finalista Evropskog prvenstva za mlađe seniore na 1500m, a sada se priprema za Dvoransko prvenstvo Evrope koje će se održati u martu 2017. godine, u Kombank Areni. Norma koju treba da ostvari iznosi 3:44:0, a važno je napomenuti da je njegov lični rekord 3:41:01.

Što se tiče seniorki, naša reprezentativka Danijela Barać i ovog puta istrčala je sjajnu trku i osvojila drugo mesto!

Trku oko Savskog jezera istrčao je i Nikola Raičević koji je ovu priliku iskoristio kao trening i pristigao sedmi na cilj sa vremenom 24:58. Iz ekipe crno-belih učestvovali su još i Slobodan Čikara, Miloš Milosavljević, Petar Obradović i Blažo Maksimović.