Mladi asovi Partizana na pravom putu!

Autor: Kristina Bijelić

Proteklog vikenda, 1. i 2. oktobra, u organizaciji atletskog kluba RADNIČKI Kragujevac, održano je finale KUP-a Srbije za starije pionire/ke. Crno-bele pionirke zauzele su četvrtu poziciju, dok su pioniri krasili postolje drugog mesta!

Mlade atletičare kombi je sačekao ispred stadiona oba takmičarska dana, i sa polaskom u 11:30 časova, spremni i uzbuđeni, krenuli su put Kragujevca, kako bi se nadmetali u svojim omiljenim disciplinama.

Već prvog takmičarskog dana, Partizanovci su osvojili šest medalja i popriličan broj poena za svoj Klub, pa su se na kraju dana pioniri nalazili na drugom, a pionirke na trećem mestu.

Vučak Vanja osvojila je bronzu u disciplini 300m, a kasnije zatim, udružila snage sa svojim klupskim drugaricama (Vreta K, Nikolić N, Isailović J.) i u štafeti 4×100 sebe okitila i jednom srebrnom medaljom. Kovačević Una takođe je osvojila bronzanu medalju, skočivši 1.47m u vis, a ono što je zanimljivo jeste da je treće mesto podelila sa atletičarkom zemunske Mladosti, koja je ostvarila podjednaki rezultat.

Među pionirima istakli su se Šapić Aleksandar i Bugarov Željko, koji su na 100m prepone zauzeli drugu (14.55) i treću (15.08) poziciju. Stojilović Marko je fantastičnim hicem bacio koplje od 600g rezultatom 39,62 i bio drugi, donevši velikih 11 poena Klubu.

Drugog takmičarskog dana, naše atletsko čudo – Kuka Ljubica, zauzela je treću poziciju u disciplini bacanje koplja, ostvarivši rezultat  35,20m. Šapić Aleksandar ponovo je dominirao na atletskoj stazi i ovoga dana, osvojivši zlato na 300m prepone, a zatim i zajedničku medalju na štafeti 4×300. Naime, Partizanova četvorka Pivić Luka, Šapić Aleksandar, Bugarov Žarko i Dragišić Pavle, odnela je ubedljivu pobedu na štafeti, stigavši na cilj za 2:44.54.

Ovo je bio idealan način da momci završe dugo isčekivano finale KUP-a Srbije, i sa osvojenih 148 poena zauzmu drugo mesto za svoj Klub Partizan. Kod pionirki se stanje pomalo promenilo u odnosu na prvi takmičarski dan, te su opale za jednu poziciju i našle se na četvrtom mestu, ali svakako osvojile odličan broj poena koji je iznosio 92,5.

BRAVO PARTIZANOVCI NA POKAZANOM TRUDU I SJAJNIM REZULTATIMA!