MILOŠ RAOVIĆ ISPUNIO NORMU ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Takmičari Partizana ne prestaju da oduševljavaju svojim nastupima. Protekle subote, naši seniori pokazali su svoj kvalitet na mitingu u Beču, pod nazivom „Indoor Track & Field Vienna 2017“.

Miloš Raović, koga Rale Simić (poznati novinar RTS-a) voli s pravom da zove SPEED Raović, ostvario je najbolji početak sezone u karijeri. U izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji na 400m osvojio je peto mesto rezultatom 47.31 i postigao normu za Evropsko atletsko prvenstvo u Kombank Areni ove godine!

– „Izuzetno sam zadovoljan jer mi je ovo bila prva trka u ovoj godini i nisam očekivao da tako nešto može da se dogodi na samom početku. Dve godine zaredom nisam uspevao da završim trku na 400m zbog povreda lože, pa stoga nisam mogao sa sigurnošću da očekujem da ću ove godine istrčati normu. Fenomenalan je osećaj kada se ponovo vratiš tamo gde si i bio – ispunjavam norme, trčim lične rekorde…“ – ispričao nam je Raović sa velikim osmehom na licu.

Sada mu slede pripreme – treninzi u dvorani i nekoliko takmičenja gde će pokušati da iz trke u trku ostvaruje lične rekorde. Što se samog prvenstva tiče, naš atletičar veoma je uzbuđen: – „Na Evropskom prvenstvu želim da pokažem svoj maksimum pred domaćom publikom, kao i da predstavim Srbiju i sebe u najboljem svetlu!“

JAR 2015

U konkurenciji od 39 prijavljenih takmičara, prvo mesto zauzeo je Turčin Altintas Baltuhan sa 46.65, drugi je bio Englez Rodžer Sebastijan sa 46.98, a bronza je pripala još jednom reprezentativcu Turske – Kanu Javuzu sa 47.08. Naš Miki imaće šansu za revanš već na predstojećem šampionatu Balkana u dvorani, kao i na međunarodnom mitingu Serbian Open.

Ovim rezultatom može biti zadovoljan u potpunosti njegov trener Miloš Salaški, koji će po svemu sudeći na Prvenstvu Evrope imati minimum dvoje takmičara, Miloša Raovića i suprugu Tamaru Salaški, oboje na 400m.

Naš drugi predstavnik na prestižnom mitingu bio je Goran Nava. On je zauzeo šesto mesto na 1500m, rezultatom 3:45.15 i stigao nadomak limita za EP, koji iznosi 3:44.00. U slučaju da nijedan drugi takmičar iz Srbije ne ispuni normu, Goran će gotovo sigurno dobiti šansu selektora. Domaćini, naime, imaju blaži kriterijum, pa takmičari koji su blizu limita (do 3%) moći će da brane boje Srbije. No, kako je ovo tek prva trka našeg asa, verujemo da će popraviti rezultat, jer u karijeri ima daleko bolje vreme.

IMG_5772-e1425543934116

 Naslovna fotografija: novosti.rs