Jana Isailović i Mina Stanković nastavljaju stazama uspeha

Na nedavno održanim prvenstvima Srbije u dvorani za mlađe i starije pionire Partizan je reprezentovao veliki broj takmičara. Mnogima od njih ovo je bilo prvo veliko takmičenje. Godinama u nazad pionirska takmičenja su najmasovnija i dosta visokog rezultatskog nivoa u Srbiji. To svakako pokazuje i razuđenost osvojenih medalja po klubovima. Partizan je nedavno izdominirao u seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji u dvorani, dok to kod pionira nije bio slučaj. Možda i zbog našeg metoda rada, da se deca u mlađim uzrasnim kategorijama više oslanjaju na svoj talenat, a manje na naporan radi i efekte trenažnog procesa. Na Državnom Prvenstvu za starije pionire i pionirke domogli smo se dve medalje. Najsupešnija je bila Jana Isailović, devojka rođena 2004. godine koja je odličnim ostvarenjem na 300m pokazala da je visoka klasa. Rezultatom 41.61 bila je nedostižna za konkurenciju. Mina Stanković je na istom Prvenstvu za starije pionirke zauzela 2. mesto, dok je dan ranije ostvarila ubedljivu pobedu kod mlađih pionirki, Oba dana hodala je 1000m i štopericu zaustavila najpre na 4:51, pa zatim na 4:55.

Jedan od najvećih talenata našeg Kluba i srpske atletike u sprintu i produženom sprintu sigurno je pionirka Jana Isailović, rođena 2004. godine. Ova mlada Šapčanka višestruka je državna prvakinja u mlađe pionirskom i pionirskom uzrastu, a osvajala je već medalje i u mlađe juniorskoj konkurenciji kako pojedinačne tako i u štafetama. Zvanično je državna rekorderka na 300m za mlađe pionirke sa sjajnih 41,58, a nezvanično drži još dva rekorda – u troboju i na 200m u dvorani u istoj konkurenciji. Ima sjajne lične rekorde na 200m (25,61) i na 300m (40,79) od prošle godine i to u prvoj godini pionirskog staža. Atletikom se bavi već osam godina.
Jana Isailović 300
Evo šta Jana kaže o svojim počecima: „Počela sam kao sasvim mala, sa sedam godina u šabačkom AK  „CER“. Na prvi trening sam došla  jer sam u predškolskom pobedila na jednoj trci pa su mi rekli da bi bilo dobro da se oprobam u atletici. Naravno, tad nisam mnogo znala o tom sportu i počela sam sa treninzima bez ikakvih očekivanja“.
-Vrlo brzo si pokazala talenat i osvojila prvu medalju. Da li te je to podstaklo da nastaviš da treniraš?
„Da, bio je to miting u Sremskoj Mitrovici na kom sam osvojila dve srebrne medalje na 60 i na 200 metara i od tad sam se „zarazila“ atletikom“.
-Koji su tvoji najveći uspesi do sad?
„Za najveće uspehe smatram državni rekord na 300 metara za mlađe pionirke, ali i srebrnu medalju na 200m ostvarenu u konkurenciji mlađih juniorki prošle godine sa 25,61. Veoma mi je draga i pobeda na mitingu u Majanu u Italiji pre dve godine na 60m, jer je to ipak međunarodno takmičenje. Naravno, drage su mi i sve ostale medalje, posebno one sa državnih prvenstava kao i titule ekipnih prvakinja države sa mojim Klubom“.
Jana i Živorad Opanković
-Od početka si kod tvog trenera Žike Opankovića sa kojim i dalje radiš.
„Da, od prvog dana u atletici sam kod mog trenera. Odlično sarađujemo i on me najbolje poznaje. Osim toga, tu imam dobru grupu sa kojom treniram i družim se već godinama tako da sam veoma zadovoljna“.
-Koji su ti planovi za budućnost?
„U ovoj takmičarskoj sezoni ću se potruditi da oborim još neki od državnih rekorda za pionirke, a čini mi se da je najrealnije da to ostvarim na 200 ili 300 metara. Volela bih da sa ekipom ponovo budemo državne prvakinje. U narednih nekoliko godina želim da ostvarim norme za učešće na EYOF i za Prvenstvo Evrope za mlađe juniorke. Naravno, želja mi je da se tamo visoko plasiram i učiniću sve da to i ostvarim“.
Jana u dvorani 300m
-Šta o Jani i njenim uspesima misli njen trener Žika Opanković?
„Jana je vanserijski talenat i to sam uočio veoma brzo po njenom dolasku kod mene na prvi trening. Osim talenta poseduje veoma jaku volju i upornost, ima taj potreban pobednički mentalitet. Voli da trenira, ne izbegava obaveze i uvek daje sve od sebe. Ako nastavi ovako da radi,  mislim da je čeka izuzetno uspešna atletska karijera“.
Nadamo se da će ovaj izuzetno uspešni tandem iz Šapca u crnobelom atletskom taboru doneti našem Klubu i srpskoj atletici mnogo radosti u budućnosti.
Za sajt Kluba priredio Vladimir Savanović OLY, sekretar.