Goran Nava novi član posade Prvenstva Evrope u Beogradu!

Nije puno pokušaja bilo potrebno našem iskusnom trkaču Goranu Navi da se domogne norme za predstojeće EP u dvorani u Beogradu. Silno motivisan prošlog utorka, već u drugoj trci sezone na „Sabadell control meeting“ u Barseloni ostvario je veoma kvalitetan rezultat od 3:43.34 na 1.500m.

Norma za EP iznosi 3:44.00, a sutra će na „Gugl mitingu“ u Licu od 20:30 časova i talentovani Nikola Bursać (22) pokušati da sjajnu formu pretvori u ostvarenje još jednog standarda za Partizan i Srbiju.

„Nema reči kojima bih mogao da opišem sreću. Kao atletičar i kao reprezentativac Srbije uradio sam sve što sam mogao. Ovo će biti moje osmo Evropsko prvenstvo u dvorani, ali biće posebno, jer želim da završim karijeru u Beogradu. Na takmičenju ne znam šta će biti, sada uživam u tome što sam uspeo da ispunim normu, jer to mi je bio cilj“, rekao je Nava.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni.

„Uskoro ću napuniti 36 godina i moram da budem realan i da kažem da će biti teško. Verujem da će u Beograd doći mnogo ljudi i da ćemo se takmičiti pred punom Arenom. Moja trka je u petak, 3. marta, vidimo se“, naglasio je Nava.

Trku Gorana Nave u Barseloni možete pogledati na ovom LINKU.

Autor: Vladimir Savanović