Državno prvenstvo za pionire/ke: Tri crno-bela prvaka Srbije!

U vreme održavanja Balkanskih igara u Sofiji, u Beogradu je održano Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire/ke u našoj prelepoj Atletskoj dvorani. Naši pioniri i pionirke u veoma jakoj konkurenciji zauzimali su pobedničko postolje i kitili se medaljama.
Takmičenje su otvorile pionirke u hodanju i tako prve medalje osvojile naše mlade, talentovane hodačice – Barbara Stanković okitila se zlatom na 1000m – 4:35,75 a njena mlađa sestra, koja je još mlađa pionirka, Mina Stanković, srebrom, takođe na 1000m, ostvarivši rezultat 4;52,55.
file (1)
Njihov trener, Vladimir Savanović, nije mogao da skine osmeh sa lica. Sreća je vidljiva.
file6
Treću medalju za crno-bele osvojio je Sekulić Aleksa, ostvarivši drugo mesto u disciplini 60m prepone – 8,92  ali kao da nije bio zadovoljan pa je u skoku uvis, predvođen svojim trenerom Stanojem Burlićem, osvajio titulu prvaka Srbije za pionire u skoku uvis,  sa rezultatom 170cm.
file-1
Stefan Maksimović, pulen Žikice Opankovića, u trci na 800m bio je neprikosnoven i nepobediv, te tako ubedljivo osvojio zlatnu medalju sa rezultatom 2:09,03.
file8
Simona Opanković je na 300m, u slabijoj grupi, borbeno trčala i prva završila trku sa rezultatom 44,20 što se pokazalo dovoljnim za bronzanu medalju.
file9
Ženska štafeta Partizana 1945 na 4x200m, u sastavu Natalija Petrović Isidora Đurić, Ksenija Opanković i Simona Opanković osvojila je srebrnu medalju – 1:48,96.
file10
Ostao je žal što Nina Petrović nije osvojila medalju na 60m nego je bila četvrta, ali bolest je nažalost ostavila traga.
Čestitamo svim našim atletičarima koji su se takmičili i branili crno-bele boje!