Uspešan takmičarski vikend: Raskošni talenat za duga trčanja i snažni bacački hici

Za nama je jedan veoma uspešan vikend. Atletičari našeg Kluba ove subote takmičili su se na dva značajna takmičenja – u Inđiji je održan 37. kros Srema, dok je Senta bila domaćin zimskom prvenstvu u bacanjima za pionire i juniore.
Kros je održan na veoma teškoj stazi, po sunčanom vremenu, ali to nije sprečilo naše atletičare da ostvare sjajne rezultate! Puleni Saše Stoilovića pokazali su raskošnost talenta za duga trčanja i postigli izvaredne rezulzate.
IMG_7946

Ana Dragojević osvojila je zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionira, dok je Uroš Ostojin u jakoj konkurenciji mlađih juniora stigao drugi na cilj.

PicMonkey Collage

Nikola Bursać bio je treći u senorskoj trci.

Kada je reč o bacačkom prvenstvu, učinak crno-belih takmičara takođe je bio zapažen. Pionir Marko Stoilović bacio je koplje – 42,67 i postao vicešapion, dok je u bacanju kugle ostvario rezultat od 13,13 i osvojio treće mesto.
IMG_7964
Njegova klupska drugarica Ljubica Kuka, talentovana bacačica koplja, ostvarila je rezultat od 39,02 i osvojila srebrnu medalju. Zorica Stanić okitila se bronzom kada je u bacanju diska ostvarila je lični rekord – 28 ,43. Prilikom bacanja kugle veoma malo joj je falilo da se okiti istim odličjem – bacila je 10,09, no njeno vreme tek dolazi. Kopljaš Filip Stojanović u kategoriji juniora osvojio je četvrto mesto rezultatom 44,02.
IMG_7965
Trener Bojan Bradić požalio se da je vetar jako duvao, što je uticalo i na same rezultate, ali s obzirom da se zna koliko su u Beogradu uslovi skromni kada je u pitanju bacanje koplja,  možemo biti zadovoljni.